Search

Tiimin aktivoiminen osaksi arkea

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään työskenteletkö terveellisesti? Istumisen epäterveellisyydestä puhutaan paljon, mutta onneksi siihen on alettu kiinnittää huomiota. 

Ergonominen työpiste parantaa oloa ja työtehoa. Tutkimusten mukaan pitkät istumajaksot altistavat useille haitoille ja istumatyötä tekevän kannataisi nousta jaloittelemaan jopa 10 minuutin välein. Ergonomisempaan työntekoon löytyy useita eri välineitä, joiden hinta terveyshyötyyn nähden on todella edullinen.

Tutustu tuotteisiin

Nouse ylös

Istumatyötä kannattaa rikkoa nousemalla välillä ylös. Istuessa ihmisen verenkierto ja aineenvaihdunta hidastuvat, mikä pitkän ajan saatossa voi altistaa muun muassa ylipainoon, diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Näiden lisäksi vaivoina voi olla erilaiset tuki- ja liikuntaelin vaivat, joten mistään pikkujutusta ei ole kyse. Omien toimintatapojen muutoksella ja oikeanlaisella työpisteellä nämä voidaan kuitenkin välttää.

selkäkipu

 

 

 

 

Istumatyö altistaa useille eri sairauksille.
Ennakoi ajoissa ja aktivoi itseäsi.

 

 

 

 

Vaihtelu virkistää mieltä ja kroppaa

Yksipuolinen ja staattinen työasento on terveysriski, vaikka sen olisikin optimoinut itselleen sopivaksi. Työporukan aktivoiminen kannattaa ottaa yhteiselle agendalle ja etsiä yhdessä keinot aktiivisempaan työpäivään. Vaihtoehtoja riittää jokaiseen makuun ja eri välineet voi ottaa vaikka kiertävään käyttöön, jolloin vaihtelu varmistetaan luontevasti.

Helppoja tapoja itsensä aktivoimiseen on muun muassa istuma- ja seisomatyön vuorottelu, työtuolin vaihtelu, asennon tukeminen ja seisoessa eri aktivointivälineiden hyödyntäminen. Näiden lisäksi myös liikunta työpäivän lomassa tekee suuren muutoksen omaan oloon. Pienillä jutuilla saadaan pitkässä juoksussa paljon aikaiseksi.

Aktiiviset tavat kannattaa ottaa osaksi jo olemassa olevia rutiineja. Näin ne on helppo integroida päivään, eikä niiden toteuttaminen tarvitse suurta panostusta. Valitse portaat, nauti kahvit seisten, tee taukojumppa ym. Tapoja on monia ja jokainen niistä merkitsee.

 

Välineitä tiimin aktivoimiseen:

  • Sähköpöytä
  • Erilaiset työtuolit
  • Työpistematto
  • Aktivointilauta
  • Jalkatuet
  • Istumatuet
  • Näyttötelineet

jalkatuki uniluxseisomatyöpistematto stand upselkätuki ergotexgymba aktivointilauta

Verkkokauppa auki 24h

 

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin aloitetaan yhdessä teidän tarpeiden kartoittaminen. Toimivan ja käyttötarpeisiin optimoidun työympäristön avulla te saatte keskittyä olennaiseen ja me tiimimme kanssa toimimme taustalla teidän tukenanne.

 

Ota meihin yhteyttä

Takaisin uutisiin

Lisää uutisia

Tukea työskentelyyn - lue helpot vinkit ja tuotetärpit

Työtehtävään optimaaliset ja nimenomaan käyttäjälle sopivat työpistevälineet voi olla vaikea...

Valaisinratkaisut osana työturvallisuutta

Päivät pimentyvät kovaa vauhtia ja näin ollen valaistuksen tarve työpisteellä kasvaa. Säästä silmiä...

Varmista riittävä vedenjuonti toimistollanne

Tällä hetkellä lämpö koettelee, mutta onneksi vesi auttaa. Kauttamme saatte lähdevesiautomaatit...